Opgelicht?! besteedde al meerdere keren aandacht aan oplichters die zich voordoen als medewerkers van Microsoft. Ze bellen je op en vragen of ze mogen inloggen op afstand, omdat er zogenaamd problemen zijn met je computer. Opnieuw komen er meldingen binnen over dit probleem. Pas hiervoor op!

De fraudeurs spreken Engels en stellen zich voor als medewerker van Microsoft. Ze vertellen dat er een probleem is met je computer. Vervolgens vragen de oplichters je om een aantal handelingen uit te voeren en een programma te downloaden.

Je computer overnemen

Doe dit niet! Door dit programma te downloaden, kunnen de oplichters jouw computer op afstand overnemen. Zo kunnen ze bij al je persoonlijke gegevens en wachtwoorden waar ze vervolgens misbruik van maken. Soms proberen de nepmedewerkers je te leiden naar frauduleuze websites waar je persoonlijke of financiële informatie moet invullen. Ook deze gegevens kunnen misbruikt worden.

Reactie Microsoft

'Noch Microsoft, noch onze partners plegen ongevraagde telefoontjes om je computerbeveiligings- of softwareoplossingen in rekening te brengen', meldde Microsoft zelf al eerder. Hang dus gelijk op als je zo'n telefoontje ontvangt.

Gerelateerd