Er is een mail in omloop die uit naam van WeTransfer gestuurd wordt. In de mail staat dat je een bestand hebt gekregen via WeTransfer.

De Fraudehelpdesk waarschuwt voor deze e-mail op de website. De mail lijkt op het bericht dat je normaal gesproken ontvangt van WeTransfer. Bovendien staat het e-mailadres van een kennis in de onderwerpregel, daardoor lijkt het alsof de mail daadwerkelijk van WeTransfer komt.

Advies

Wees alert als je onverwachts een mail van WeTranser krijgt. Klik niet op de link als je er niet zeker van bent of iemand je echt een bestand heeft gestuurd. Volgens de Fraudehelpdesk is niet duidelijk wat er gebeurt zodra op de link geklikt wordt. Wel blijkt uit een aantal meldingen dat dezelfde mail automatisch naar contactpersonen van de ontvanger gestuurd werd zodra geklikt was op de link.

Je kunt deze valse mail herkennen aan het feit dat het bericht in het Engels is opgesteld. Nederlandse gebruikers ontvangen van WeTransfer doorgaans een Nederlandse mail. Ook is de opmaak van de echte mail anders dan dit nepbericht. Bovendien begint de url van de link in officiële mails altijd met www.wetransfer.com/download. Dit check je door met de cursor van je muis op de link te gaan staan zonder te klikken.