Een e-mail ontvangen met het bericht dat je ICS-creditcard is opgeschort? Let op! Dit is een phishingmail, waarmee criminelen je gegevens in handen proberen te krijgen.

Oplichters sturen geregeld nepmails uit naam van de creditcardmaatschappij. Volgens dit voorbeeld zou je creditcard om veiligheidsredenen opgeschort zijn. Om de schorsing op te heffen, dien je op een link te klikken.

Klik niet!

Klik niet op de link. Je komt terecht op een nagemaakte inlogpagina, die sprekend lijkt op de echte website van ICS. De gegevens die je daar invult komen echter terecht bij criminelen. Zij krijgen zo toegang tot jouw account en kunnen je creditcard vervolgens plunderen.

Herkennen

We hebben hieronder een aantal zaken op een rijtje gezet, waaraan je phishingmails kunt herkennen.

  • Kijk goed naar de afzender van het bericht. Een e-mailadres van ICS eindigt altijd op 'icscards.nl' of 'internationalcardservices.nl'. Wanneer dit niet het geval is, dan is de e-mail vals.
  • Ga met je muis op de link staan zonder te klikken. Je kunt zo de url zien zonder dat je de webpagina direct opent. Vertrouw je de url niet? Klik dan niet op de link.
  • Creditcard- en bankmaatschappijen vragen je nooit via een e-mail om je inloggegevens!

Ontvang je een e-mail van ICS en twijfel je aan de echtheid, dan kun je altijd contact opnemen met het bedrijf.

Gerelateerd