In een vals bericht van 'Unicef' wordt beweerd dat jouw e-mail adres is geselecteerd om een bedrag van zeven miljoen euro te ontvangen. Wanneer je niet antwoordt, krijg je herinneringsmails. Trap hier niet in!

De criminelen die achter de valse e-mail zitten, zijn behoorlijk aanhoudend. Eerst wordt een bericht verstuurd waarin staat dat je bent geselecteerd als de gelukkige winnaar van het bedrag van zeven miljoen euro. Je zou enkel wat gegevens hoeven in te vullen en op te sturen om de prijs in ontvangst te kunnen nemen.

Opdringerig

Wanneer je de e-mail negeert, krijg je herinneringsberichten met de vraag of je de vorige e-mail wel ontvangen hebt. Vervolgens wordt je verzocht om contact op te nemen met 'Unicef'. Doe dit niet en blijf de berichten verwijderen. Ook kun je de afzender blokkeren.

Voorschotfraude

Deze e-mails vallen onder de categorie voorschotfraude. Hierbij geldt dat je eerst moet betalen voordat je iets in ontvangst zou kunnen nemen. Zodra je betaalt, verdwijnt de organisatie en ben je jouw geld kwijt.

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit onderwerp? In dit hulpartikel vind je meer informatie.

Gerelateerd