De politie Twente waarschuwt voor oplichters die nepgoud verkopen en met een truc sieraden stelen. De politie heeft meerdere meldingen uit de regio ontvangen.

Woensdag 11 januari werd een 57-jarige vrouw uit Oldenzaal de dupe van de praktijken van deze oplichters. Het slachtoffer werd aangesproken door een aantal vrouwen, die haar sieraden aanboden. Ook deden ze ongevraagd sieraden om bij de vrouw. Toen verkoopsters verdwenen waren, ontdekte de vrouw dat haar armband gestolen was.

Grijze auto met wit kenteken

Ook op donderdag 5 januari kreeg de politie Twente meerdere meldingen van nepgoud-verkopers die actief waren. Zowel vorige week donderdag 5 januari als woensdag 11 januari werd door de gedupeerden verteld dat de nepgoudverkopers zich voortbewogen met een grote grijze auto, voorzien van een wit kenteken. Wat telkens duidelijk wordt, is dat in de auto in ieder geval twee vrouwen en twee mannen zitten. De vrouwen hebben een Oost-Europees uiterlijk.

Getuigen en gedupeerden gezocht

Politie Twente wil graag in contact komen met getuigen en mensen die zelf ook zijn benaderd door verkopers van nepgouden sieraden. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).

Let op en bel de politie

‘Goudverkopers’ opereren veelal op eenzelfde manier. Ze laten u een ‘gouden’ sieraad zien met de vraag of men deze zou willen kopen. Vervolgens wordt het sieraad ongevraagd bij u omgedaan, waarna de oplichters kans zien uw echte gouden sieraad buit te maken en er vandoor te gaan.

Mocht u benaderd worden door dit soort ‘goudverkopers’, dan is het raadzaam niets aan te pakken en zeker de sieraden niet te kopen. Bel direct de politie en probeer een zo duidelijk mogelijk signalement van de personen op te nemen. Vergeet niet het kenteken te noteren van het voertuig waarmee zij zich verplaatsen. Als u benaderd bent of wordt, kunt u contact opnemen met Politie Twente, 0900-8844. Bij aantreffen van nep goudverkopers, kan gebeld worden naar het alarmnummer 112.

(Politie)

Gerelateerd