Het hele jaar wordt de krant netjes bezorgd en aan het eind van het jaar geeft je de bezorger een fooi als hij aan de deur komt om je prettige feestdagen te wensen. Een goed gebruik, waar door kwaadwillenden soms weleens misbruik van wordt gemaakt.

In het Gelderse Velp was onlangs een nepbezorger actief. Bij meerdere huishoudens werden door de man kaartjes afgegeven, terwijl hij nog nooit een krant had bezorgd. Verschillende inwoners van Velp gaven de man geld. De bezorger had bewerkte visitekaartjes. Op de kaartjes van een bestaand bedrijf was een tekst geplakt. Het daadwerkelijke bedrijf, dat onder het knip- en plakwerk staat vermeld, had er verder niets mee te maken.

Ook in Noord-Holland was deze week een oplichter actief, die zich voordeed als krantenbezorger. Hij werd betrapt toen hij in Diemen-Zuid aanbelde bij de echte krantenbezorger van de wijk. De man pakte de kerstkaartjes af van de nepbezorger en belde de politie. De oplichter nam hierop de benen. Hij werd niet meer aangetroffen door de gealarmeerde agenten.

Advies politie

Vraag naar een legitimatiebewijs als er een onbekende krantenbezorger met kerstkaartjes bij je voor de deur staat.

Bron: ANP / RTVH.nl

Gerelateerd