Let goed op als je een e-mail ontvangt waarin staat dat je kans maakt op gratis OV-jaarkaart. Op het eerste gezicht lijkt het bericht afkomstig van de klantenservice van 'OV-chipkaart', maar dit is niet waar. De werkelijke afzender is een bedrijf dat uit is op jouw gegevens.

In de tekst staat dat deze maand een groot aantal gratis OV-jaarkaarten wordt verloot, omdat veel reizigers nog tegoed hebben staan op verlopen OV-kaarten. Door op een link te klikken en je gegevens in te vullen zou je een gratis OV-jaarkaart kunnen claimen.

Kleine lettertjes

Onderaan de e-mail staat in kleine lettertjes de volgende tekst: 'Het genoemde merk is niet de organisator of sponsor van deze actie.' Dit wil zeggen dat de actie helemaal niets met OV-chipkaart te maken heeft. Als je doorklikt en de algemene voorwaarden goed bekijkt, wordt duidelijk dat het gaat om een promotioneel kansspel, georganiseerd door een bedrijf dat is gevestigd in Bulgarije.

Veel spam

Wie meedoet met deze actie en zijn gegevens invult, kan rekenen op een grote hoeveelheid spam en ongewenste telefoontjes.

Gerelateerd