In een valse winactie die uit naam van Media Markt wordt verstuurd, staat dat jouw postcode is geselecteerd voor een speciale bingo-actie. Hiermee zou je een waardebon van 500 euro kunnen winnen. Opgelicht?! adviseert je heel goed de algemene voorwaarden te lezen, voordat je aan dergelijke acties meedoet.

Het bericht doet vermoeden dat 'Media Markt' jouw postcode heeft geselecteerd voor een speciale bingo-actie. Via deze actie zou je een voucher van vijfhonderd euro kunnen winnen. Zodra je op de link in de e-mail klikt, kom je op een pagina waar staat dat jij de hoofdprijs hebt gewonnen. Je hoeft enkel je gegevens in te vullen om de prijs te incasseren. Om nog extra druk op je uit te oefenen, doen de makers net alsof je nog maar drie minuten hebt om aan de actie deel te kunnen nemen.

Lees de kleine lettertjes

In de algemene voorwaarden staat dat de e-mail is verstuurd vanuit meerdere marketingbureaus. Deze verkopen jouw gegevens door aan sponsoren en je kunt vervolgens veel ongevraagde telefoontjes en spam krijgen. Lees dus altijd goed de algemene voorwaarden voordat je hiermee akkoord gaat.

Gerelateerd