Opgelicht?! krijgt veel meldingen binnen over een valse winactie uit naam van IKEA. Volgens het bericht zouden 400 mensen een waardebon winnen en jij bent er een van. Trap niet in de actie, het is misleiding!

In de e-mail, zogenaamd van de Zweedse woongigant, staat dat elke week 100 klanten een prijs winnen, die kan variëren van €5,- tot €500,-. Onderaan het bericht kun je lezen in welke steden deze week prijzen gevallen zijn.

Nog geen prijs

Door op de button in de e-mail te klikken kun je ondervinden hoe hoog de prijs is die je gewonnen zou hebben. Op de website waar naar verwezen wordt, blijkt echter dat je nog geen prijs gewonnen hebt. Nadat je een aantal vragen beantwoord hebt, wordt meer duidelijk.

Geen waardebon voor IKEA

Onderaan de pagina staat het volgende geschreven: 'Het genoemde merk / bedrijf is niet de organisator of sponsor van deze campagne en is op geen enkele wijze gerelateerd aan de organisatie.' Je kunt dus helemaal geen waardebon voor IKEA winnen. Daarnaast wordt je gevraagd je gegevens in te vullen. We adviseren je ten zeerste dit niet te doen. In de algemene voorwaarden kun je namelijk lezen dat de afzender van de 'winactie' een marketingbureau is. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan sponsoren die je lastig zullen gaan vallen met spamberichten en ongewenste telefoontjes.

Verwijder onmiddellijk

Wil je voorkomen dat je gegevens doorverkocht worden? Verwijder de e-mail dan onmiddellijk. Meer tips tegen spam kun je lezen in ons artikel.

Lees hier meer over misleidende winacties

Gerelateerd