Volgens een bericht van 'Hema' maak je kans op een cadeaubon ter waarde van €500,- voor de winkelketen. Aangezien de rookworst van Hema tot de lekkerste van Nederland is bekroond, kunnen tien personen de waardebon winnen. Opgelicht?! betwijfelt echter hoeveel mensen de bon écht zullen ontvangen. Het gaat hier namelijk om een misleidende winactie.

Om kans te maken op de €500,- moet je op de link in de e-mail klikken. Je wordt dan doorverwezen naar een website waar je een aantal vragen gesteld worden over de Hema. Nadat je de vragen beantwoord hebt, dien je je gegevens in te vullen.

Marketingbureau met sponsoren

We raden je af dit te doen. Onderaan de pagina is namelijk te lezen dat Hema niets met de winactie te maken heeft. Je kunt dus geen cadeaubon winnen. Daarnaast is in de algemene voorwaarden ook nog interessante informatie te vinden. Daar staat namelijk geschreven dat de 'winactie' georganiseerd is door een marketingbureau. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan sponsoren. Deze sponsoren zullen je lastiggevallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten.

Naar de prullenbak

Kortom: geen €500,- en wél een mailbox vol spam. Het klinkt alsof deze e-mail thuishoort in de prullenbak. Wil je meer weten over misleidende winacties? Dat kan hier.

Gerelateerd