Opgelicht?! krijgt veel meldingen over een e-mail die uit naam van Coolblue verzonden is. Volgens het bericht heb je een cadeaubon van €500,- gewonnen.

Let op! Het gaat hier om een misleidende winactie. De e-mail lijkt verzonden door Coolblue, maar de elektronicawinkel heeft niets met deze e-mail te maken.

Winkans nihil

Om je cadeaubon te innen moet je op de button in het bericht klikken. We raden je af dit te doen. Onderaan de e-mail is namelijk te lezen dat je bij deze winactie geen cadeaubon van €500,- voor Coolblue kunt winnen. De kans dat je überhaupt een prijs wint bij deze winactie blijkt nihil.

Ongewenste telefoontjes en spamberichten

Als je toch op de button in de e-mail klikt kom je op een website uit waar je gegevens gevraagd worden. Op deze pagina wordt duidelijk dat er achter deze actie een marketingbureau zit. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan andere partijen. Als je je gegevens op de website invoert zal je later ongewenste telefoontjes en spamberichten ontvangen.

Meer weten?

Ons advies is om deze winactie te negeren en het bericht te verwijderen. Wil je meer lezen over misleidende winacties? Lees hier ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd