Speel je Pokémon Go en heb je een e-mail ontvangen over gratis Pokécoins? Let dan op! Voor je het weet zit je vast aan een duur sms-abonnement.

Het spel Pokémon Go is pas net officieel gelanceerd. Met meer dan een miljoen spelers in Nederland is het nu al een enorme rage. Ook bij kwaadwillenden is de populariteit van het spel niet onopgemerkt gebleven.

Via deze misleidende e-mail met in het onderwerp 'Je hebt gratis PokéCoins', wordt de aandacht van Pokémon-fans getrokken. Als je verder leest, zie je dat je grote kans zou maken om 25000 coins te winnen.

De link om je in te schrijven leidt naar een website waarop je zogenaamd de game Pokemon Go kunt downloaden. Na het klikken op de 'download nu' knop, moet je je telefoonnummer invullen. Als je goed kijkt, kun je echter zien dat het om een doorlopend abonnement gaat. Dit kost 12 euro per week.

Advies

Vul niet zomaar je telefoonnummer in en lees altijd de kleine lettertjes. Zit je vast aan een sms-dienst en wil je ervan af? Lees dan hier wat je kunt doen.

Gerelateerd