Uit naam van NS wordt een misleidende e-mail verstuurd, waarin staat dat er vier dagkaarten voor je klaarliggen. De actie is zogenaamd opgezet omdat NS de aankomende tijd positief, op tijd en klachtenloos wil rijden. Trap hier niet in! De afzenders zijn enkel uit op je gegevens.

In het bericht staat dat bij de organisatie iedere maand vele klachten over de dienstverlening, de vertragingen en de uitval van treinen binnenkomen. Om deze reden willen ze de aankomende periode een zorgeloze en stipte reisdienst voor reizigers aanbieden.

Vier dagkaarten

In de e-mail staat: 'Om jou als trouwe reiziger te bedanken voor het vertrouwen in onze NS dienstverlening hebben wij (4) NS Dagkaarten voor jou klaar liggen.' Je zou deze enkel hoeven te bevestigen door op de onderstaande link in het bericht te klikken en op de daaropvolgende pagina je kaarten te bevestigen.

Misleiding

Vervolgens blijkt dat het gaat om een kansspel. Hierbij kun je de prijs winnen, maar is niet gezegd dat je ook daadwerkelijk wint. Daarnaast moet je eerst akkoord gaan met allerlei promotionele acties voordat je mee kunt doen. Het gaat hier om het ontvangen van e-mails van derden en akkoord gaan met telefoontjes van sponsoren.

Advies

Lees altijd heel goed de algemene voorwaarden voordat je ergens mee akkoord gaat en bedenk of je onder deze voorwaarden aan een actie wilt meedoen. Ook blijft bij dit soort acties in het midden of de bedrijven de gewonnen producten ook daadwerkelijk worden geleverd.

Gerelateerd