In een e-mail die uit naam van Center Parcs wordt verstuurd, staat dat je bent geselecteerd als mystery guest. Dit zou betekenen dat je kosteloos een weekend mag doorbrengen in een park naar keuze, om vervolgens jouw ervaringen te delen met de organisatie. Trap hier niet in!

Het bericht spreekt je aan met 'Beste Abonnee'. Vervolgens wordt beweerd dat je bent geselecteerd voor een gratis weekendje weg naar Center Parcs. De valse e-mail stelt dat de procedure uit drie stappen bestaat. Stap 1 zou zijn dat je jezelf aanmeldt als mystery guest. Stap 2 is zogenaamd een weekend doorbrengen in een park naar keuze. Stap drie is dat je jouw ervaring deelt met de organisatie. Je zou enkel op de link 'bevestig jouw aanmelding' moeten klikken en daar wat gegevens hoeven in te vullen.

Gegevens doorverkopen

De makers van dit bericht zijn uit op jouw gegevens. Deze informatie vul je in op het formulier en sta jij af, zodra je akkoord gaat met de algemene voorwaarden. De bedrijven die achter dergelijke e-mails zitten, verkopen deze door aan andere organisaties. Vervolgens kun je veel ongevraagde telefoontjes krijgen en spam ontvangen. Doe dit dus niet!

Telefonische quiz

Als je helemaal doorklikt, kom je terecht bij een spel waarbij je een Apple product zou kunnen winnen. In de kleine lettertjes is echter te lezen dat het om een telefonische quiz betreft, die 0,90 cent per minuut kost. De kosten kunnen dus snel oplopen.

Gerelateerd