De politie waarschuwt voor een man in Castricum, die zich voordoet als meteropnemer. Een 87-jarige inwoonster van het dorp werd het slachtoffer van deze oplichter.

Vrijdagmiddag rond 13.15 uur werd bij de dame aangebeld. Een man moest naar eigen zeggen het gebouw in voor 'metingen'. Het hoogbejaarde slachtoffer heeft hem vervolgens het complex binnengelaten. Korte tijd later stond de man voor haar woning. Eenmaal bij het slachtoffer binnen, moest de waterstand zogenaamd 'gecontroleerd' worden. Binnen een paar minuten stond de man weer buiten.

Bankpas gestolen

De vrouw had niet door dat ze in die korte tijd bestolen was van haar bankpas. Later werd het slachtoffer gebeld door iemand van de bank / politie. Haar bankpas was gevonden en de beller stelde een aantal vragen. Een van de vragen was haar pincode. Aan het einde van de middag ontdekte de vrouw dat er een paar honderd euro van haar rekening was verdwenen.

Signalement

Het gaat om een man met getinte huidskleur. Hij heeft een smal gezicht, bruine ogen, donker krullend haar en is ongeveer 1.80 meter lang.

Bron: politie.nl

Gerelateerd