Al eerder waarschuwde Opgelicht?! voor e-mails over dagkaarten van de NS. Toch blijken veel mensen nog de dupe te worden van deze valse winactie.

De afgelopen dagen ontving Opgelicht?! veel meldingen van mensen die dachten een NS dagkaart te winnen. Het gaat hier echter niet om een winactie, maar om een sms-abonnement. Een aantal mensen zijn veel geld kwijtgeraakt omdat ze zich onbewust hadden aangemeld voor een dergelijk abonnement.

Deze mails over dagkaarten van de NS zijn hetzelfde als andere mails over waardebonnen voor bijvoorbeeld Jumbo of de Mediamarkt. Vaak zit je na het invullen van je gegevens vast aan een sms-abonnement of moet je bellen naar een telefoonnummer met een hoog beltarief. Bovendien worden je gegevens doorgespeeld naar andere commerciële partijen.

Advies

Vul je gegevens niet in! Deze 'actie' lijkt misschien geloofwaardiger dan de winacties voor waardebonnen van honderden euro's, maar ook deze winactie is nep. Acties van de NS staan altijd vermeld op de website en het e-mailadres van de afzender eindigt altijd op @ns.nl.

Gerelateerd