Al vaker waarschuwden we voor valse e-mails van KPN. Nieuw is een gepersonaliseerde variant, waarbij de naam of het mailadres van de ontvanger in de aanhef staat. Het gaat om een e-mail met als titel 'Uw factuur'.

Het komt steeds vaker voor dat criminelen gepersonaliseerde mails sturen. De naam of het e-mailadres van de ontvanger staat dan in de aanhef, in plaats van 'geachte klant' of 'geachte heer, mevrouw'. Zo ook in deze e-mail, zogenaamd van KPN. In het bericht staat dat je een factuur moet betalen. Het gaat om een flink bedrag. Opgelicht?! heeft meerdere varianten van de mail ontvangen. Soms staan voorletter(s) en achternaam in de aanhef, in andere gevallen het e-mailadres van de ontvanger.

Advies

Laat je niet misleiden door het feit dat jouw naam bovenaan deze e-mail staat. Ook dit is een valse e-mail. Klik niet op de links. Deze verwijzen niet naar de website van KPN, maar naar een website van criminelen die naar je gegevens hengelen of je computer met malware proberen te besmetten. Twijfel je over de echtheid van een e-mail, neem dan contact op met de klantenservice van het desbetreffende bedrijf, via de contactgegevens die op de officiële website te vinden zijn.

Meer informatie: Dossier phishing

Gerelateerd