Heb je een e-mail ontvangen waarin staat dat je je toestelregistratie voor je Rabo Bankieren App moet verlengen? Wees dan alert! Je hebt met een phishingmail te maken.

In de e-mail staat geschreven dat de Rabobank wijzigingen in hun app zal invoeren. Rabo Internetbankieren zal voortaan Rabo Online Bankieren heten.

Valse website

De zogenaamde bank meldt je in het bericht dat je jaarlijks je apparaat of toestel opnieuw moet registreren om gebruik te kunnen blijven maken van de Rabo Bankieren App. Je zou dit kunnen doen door op de link in de e-mail te klikken. Doe dit niet! De link verwijst je naar een valse website waar criminelen je inloggegevens proberen je ontfutselen.

E-mailadres afzender

Je kunt onder andere aan het e-mailadres van de afzender zien dat je hier niet met Rabobank te maken hebt. Dit e-mailadres komt namelijk niet overeen met die van de echte bank.

Verwijder onmiddellijk

Voorkom dat oplichters toegang krijgen tot je bankrekening en verwijder dit bericht onmiddellijk. Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van Rabobank.

Lees hier meer over phishing

Gerelateerd