Er gaat een e-mail rond, waarin ene 'Frits van Dijk' beweert en appje van een vriend van je gekregen te hebben. Vervolgens biedt hij je aan om te helpen online geld te gaan verdienen.

In het bericht staat een link, die doorverwijst naar een site van de Hollandse Methode. Dit bedrijf heeft over de grens andere namen; Aussie Method, Brit Method en Swiss Method. Van de Nederlandse variant zou Frits van Dijk CEO zijn. Hij beweert wereldwijd vele mensen te helpen geld te verdienen via zijn eigen ontwikkelde software. Wat dit bedrijf zou doen, is handelen in binaire opties. Ga hier niet op in!

De Hollandse Methode

Er zijn veel aanwijzingen dat dit een scam is. Iemand die eigenaar is van een groot bedrijf, zou over het algemeen vindbaar moeten zijn op internet. Over Frits van Dijk is niets bekend en er wordt een valse foto gebruikt. Daarnaast hebben de buitenlandse CEO's allemaal een andere naam, maar wel dezelfde valse foto als Frits van Dijk gebruikt. Wat verder opvalt, is dat de reacties op de website wereldwijd (slecht) vertaald op de sites van de andere bedrijven zijn terug te vinden. De namen zijn veranderd, maar dezelfde foto's zijn gebruikt. Deze foto's zijn online te koop als stock foto's.

Andere reacties

Op forums van websites buiten die van de Hollandse Methode wordt veelal geklaagd door gedupeerden die hun geld kwijt zijn. Pas dus op! Als iets te mooi is om waard te zijn, is dat vaak ook zo.

Gerelateerd