Heeft u een e-mail gekregen van 'Microsoft Lotery' dat u de gelukkige winnaar bent van een groot geldbedrag? Negeer deze mail, want het gaat om een niet-bestaande loterij.

Bill Gates

De loterij zou een initiatief zijn van de Sichting Bill Gates in Londen. Het gaat om een internetloting waarbij e-mailadressen zijn gebruikt. De computer kiest willekeurig de winnende adressen uit. U bent een van de winnaars!

De mail staat vol fouten en is in gebrekkig Nederlands geschreven. De winnaar krijgt 1 miljoen, maar het is niet duidelijk of dit bedrag in euro's, dollars of ponden is.

Voorschot

De afzender stelt dat er eerst geld moet worden betaald voor administratiekosten. Daarna kan de geldprijs direct op de rekening worden gestort. Dit gebeurt vaak bij dit soort fraude. De criminelen vragen om vergoedingen te betalen voor bijvoorbeeld belastingen, juridische kosten en bankkosten. Ze beloven na de vergoeding de niet-bestaande prijs uit te keren, maar uiteindelijk raakt u het bedrag dat u heeft voorgeschoten kwijt en krijgt u helemaal geen geld.

Tips

- Ga niet in op brieven, e-mails of sms'jes over loterijen: gratis loterijen bestaan niet: je kan nooit een prijs winnen als je geen lot hebt gekocht.

- Betaal nooit om een prijs in ontvangst te kunnen nemen: geen enkele rechtmatige loterij stelt dit voor.

Voorbeeld:

Gerelateerd