Kijk uit voor een e-mail van 'Shell', waarin je zogenaamd bent geselecteerd om kans te maken op een geweldige prijs. Het kan je uiteindelijk veel geld kosten, omdat je aan een duur abonnement vast komt te zitten.

Om de prijs te winnen, hoef je 'alleen' een enquête in te vullen. Voordat je deze in kan vullen, vraagt het tankstation naar je persoonlijke gegevens, zodat ze je prijs kunnen opsturen. Trap hier niet in! Oplichters proberen je in de val te lokken.

Website

Mensen die deze gegevens wel invullen, krijgen een aantal vragen voorgeschoteld. De laatste stap is dat de oplichters een gratis sms sturen om je mobiele nummer te controleren. Deze sms moet je beantwoorden met 'BETALEN'. Als je dit hebt verstuurd, betekent het dat je automatisch vastzit aan een duur abonnement.

Fors abonnement

In de kleine letters valt namelijk het volgende te lezen: 'Om definitief deel te nemen aan de prijs, moet je zijn ingeschreven voor de Tjoover-dienst. Deze dienst stuurt je vijf keer per week een 'quiz', waarin je een prijs kunt winnen.' Voor deze abonnementsdienst vraagt het bedrijf 15 euro per week! Reden genoeg op te passen voor deze e-mail.

Hulpartikel

Wil je weten hoe je afkomt van ongewenste SMS-diensten? Bekijk ons hulpartikel voor tips.

Gerelateerd