Criminelen proberen momenteel weer bankpassen in handen te krijgen via phishingmailtjes. Ze doen alsof de huidige pas vervangen moet worden en proberen je zover te krijgen dat je je bankpas opstuurt. Bijvoorbeeld via een e-mail uit naam van 'SNS' met als onderwerp 'Belangrijk Digipas'

De afzender doet net alsof de ontvanger een nieuwe SNS-bankpas moet aanvragen door op een link in het bericht te klikken.

Website lijkt sterk op die van SNS

Als je klikt op de link, kom je terecht op een website die er op het eerste oog betrouwbaar uitziet. Deze lijkt sterkt op de echte site van SNS. Een groen slotje of https ontbreekt echter. Op de website wordt je gevraagd in te loggen. Ga hier niet op in!

Pincode invoeren

Na het inloggen verschijnt een scherm waarop om je pincode wordt gevraagd. Let op! Banken zullen je nooit verzoeken op een website je pincode in te vullen.

Bankpas moet worden gerecycled

Zogenaamd moet je de oude bankpas opsturen zodat deze kan worden gerecycled. Via de site moet je aangeven wanneer je de bankpas verstuurt. Handig voor de oplichters, die zo weten wanneer ze de pas uit de brievenbus kunnen hengelen.

Lees alles over deze oplichtingstruc in ons dossier bankpas-phishing

Bron: www.fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd