Een 92-jarige man uit IJmuiden is vorige week slachtoffer geworden van een babbeltruc. Er werd rond 17.30 uur bij de slechtziende man aangebeld door twee mannen. Ze maakten zich zogenaamd zorgen om de buurman.

Het duo vroeg de man om pen en papier, waarna ze naar binnen werden gelaten. Vervolgens werd de oudere heer naar zijn pinpas gevraagd. Hij liet deze zien. Een van de twee mannen leidde de bewoner af terwijl de andere man hem de betaalkaart wist te ontfutselen.

Groot geldbedrag

De mannen vertrokken en belden de heer een uur later op uit naam van politie Zaandam. De betaalkaart zou gevonden zijn, de pincode moest alleen even geverifieerd worden. De bewoner gaf de pincode door. Later heeft het duo een groot geldbedrag gepind.

Iets gezien?

Heb je iets gezien of gehoord dat met deze diefstal te maken heeft? Meld het dan via 0900-8844 bij de politie IJmond of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het registratienummer is 2018072316.

Voorkom slachtoffers

Voorkom dat anderen slachtoffer worden van een babbeltruc en waarschuw ouderen in je omgeving. Zij zijn vaak het doelwit van oplichters die deze truc gebruiken. Daarnaast raden we aan nooit zomaar iemand je huis binnen te laten. Je kunt hier meer tips lezen om babbeltrucs mee te voorkomen.

Bron: Facebook Horen, Zien, Melden

Gerelateerd