Politieteam Dongemond (gemeente Oosterhout, Noord-Brabant) waarschuwt op Facebook voor een babbeltruc met een bosje bloemen. Pas hiervoor op en laat niet zomaar iedereen binnen!

De mannelijke babbeldief belt aan bij zijn slachtoffers en heeft een bosje bloemen bij zich. Vervolgens gebruikt hij verschillende smoesjes. Zo vertelde de oplichter aan een slachtoffer dat zij het bosje bloemen cadeau krijgt van een tuinbouwbedrijf. Een ander slachtoffer kon het bosje bloemen zogenaamd kopen van een land- en tuinbouwschool.

In een vaas zetten

De oplichter biedt vervolgens aan om de bloemen in een vaas te zetten. Hiermee leidt hij zijn slachtoffers af en weet uiteindelijk geld te stelen. Met deze oplichtingstruc, maakte de oplichter de afgelopen maanden op verschillende plekken in Brabant slachtoffers.

Signalement

Sommige slachtoffers konden een goed signalement van de dader geven. Het zou gaan om een blanke man. Sommige slachtoffers schatten hem rond de 25 jaar oud, anderen denken dat hij 30 à 35 jaar oud is. Hij heeft een normaal postuur en een gemiddelde lengte. De oplichter heeft donkerblond, kort, licht golvend of krullend haar.

De politie meldt in de waarschuwing dat noch de school, noch het tuinbouwbedrijf iets te maken hebben met de praktijken van de babbeldief.

Bron:

Gerelateerd