Let goed op als je een e-mail ontvangt uit naam van Ticketmaster over het verifiëren van je account. Dit is namelijk een phishingmail waarmee fraudeurs jouw inloggegevens proberen te bemachtigen.

Volgens het bericht heeft Ticketmaster een melding ontvangen waaruit blijkt dat iemand op jouw account heeft geprobeerd in te loggen vanaf een ongeautoriseerd e-mailadres. Daarom is je account beperkt.

Valse website

Door te kikken op een button in het bericht, kun je je account zogenaamd verifiëren. Je komt terecht op een website die sprekend lijkt op de inlogpagina van Ticketmaster. De URL verraadt echter dat het om een valse site gaat. De echte URL van de Nederlandse pagina van Ticketmaster is namelijk 'ticketmaster.nl'. De link van de valse site is 'authority-ticketswap-recovery.com'. Als je op de nepsite inlogt, vallen jouw gegevens in handen van criminelen. Zij kunnen vervolgens inloggen op jouw account en de door jou aangekochte tickets downloaden. Ook kunnen ze tickets kopen en kiezen voor achteraf betalen. Zij hebben de tickets en jij krijgt de rekening.

Advies

Klik niet op de link, log zeker niet in en verplaats de e-mail naar de digitale prullenmand. Controleer altijd goed of een link in een e-mail overeenkomt met de officiële URL van de website van het bedrijf waar de e-mail vandaan lijkt te komen. Neem bij twijfel altijd contact op met klantenservice van de desbetreffende organisatie.

Meer informatie: dossier phishing

Gerelateerd