De politie waarschuwt inwoners van Haarlem voor malafide klusjesmannen, die in de regio actief zijn. Zij leveren vaak slecht werk af, bedreigen hun klanten en vragen te veel geld voor hun diensten.

Het gaat om klusjesmannen die aan de deur hun diensten aanbieden. Ze willen onder andere je gevel of dak schoonmaken, je oprit ophogen en verschillende tuinwerkzaamheden verrichten. De oplichters vertellen bijvoorbeeld dat het dak van het slachtoffer onderhoud nodig heeft. Vervolgens krijgen gedupeerden hoge rekeningen die contant moeten worden betaald

Venhuizen

Malafide klusjesmannen duiken geregeld op verschillende plekken in het land op. Afgelopen week waarschuwde de politie al voor klussers in Venhuizen. Zij deelden flyers uit aan diverse bewoners in de stad, om gebruik te maken van hun 'hulp'.

Advies

De politie adviseert nooit in zee te gaan met Engelssprekende klusjesmannen die aan de deur hun diensten aanbieden.

Er zijn verschillende groepen rondreizende malafide klusjesmannen actief. Ze kunnen overal in Nederland opduiken. Wil je meer weten over de werkwijze van deze klussers, bekijk dan de uitzending die wij hierover maakten.

Bron: haarlemsdagblad.nl

Gerelateerd