Er is een e-mail in omloop uit naam van ING over een nieuwe bankkaart. Je huidige pas vervalt zogenaamd dus je zou een nieuwe moeten aanvragen. Trap hier niet in! Het is phishing.

In het bericht staat dat de nieuwe bankpas beter beveiligd zou zijn tegen skimming en andere frauduleuze praktijken. Je huidige bankkaart werkt volgens de afzender van de e-mail niet meer na 1 juni. Voor deze datum moet je zogenaamd een nieuwe pas aanvragen.

Bankpas-phishing

Je kunt de kaart aanvragen door op de link in het bericht te klikken. Doe dit niet! Je hebt hier namelijk met bankpas-phishing te maken. De criminelen achter de e-mail proberen op deze manier jouw pinpas met bijbehorende gegevens te bemachtigen. Met de pas en jouw informatie kunnen ze jouw rekening plunderen en andere criminele activiteiten verrichten.

Verwijder de e-mail!

Dit is gevaarlijke e-mail, verwijder het onmiddellijk! Heb je een dergelijk bericht ontvangen en twijfel je over de echtheid? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van ING. Daarnaast kun je meer over bankpas-phishing lezen in ons dossier over dit onderwerp.

Gerelateerd