Er worden pakketjes van 'Bigdiscountshopper' met een USB-kabel rondgestuurd. Via een bijgeleverde brief, een e-mail en een sms word je erop geattendeerd dat je een factuur moet betalen. Dit is een ongevraagde toezending. Je hoeft dus niet te betalen.

Je krijgt het pakketje zonder dat je het besteld hebt. Bij het pakketje zit een factuur maar je krijgt ook een factuur gestuurd op jouw e-mailadres. Het bedrijf stuurt je wellicht ook nog een herinnering via een sms. Het gaat om een bedrag van €13,90 voor een 'Premium Micro USB cable'. Dit bedrag zou je volgens de brief over moeten maken op een rekening op naam van Shopping Fulfilment Center LTD. 

Ook verstuurt dit bedrijf andere producten ongevraagd toe zoals fietslampjes en oordopjes. Opvallend: al deze producten kosten €13,90.

Ongevraagde toezending

Nogmaals: er is sprake van ongevraagde toezending. Volgens de wet is dit verboden. Je mag het product houden en je hoeft verder niets te betalen. Ook hoef je het product niet terug te sturen. Als je niet betaalt, kan het bedrijf gaan dreigen met een aanmaningen of een incassobureau. Laat je niet bang maken. En betaal niet!

Wil je meer weten over ongevraagde toezendingen? Lees meer op de website van ConsuWijzer.

Wil je een notificatie krijgen als er producten ongevraagd rondgestuurd worden? Download hier de Opgelicht?!-app.

Bron: ConsuWijzer