Overvallers hebben eerder deze week politiekleding buitgemaakt tijdens een overval op een pakketbezorger in Utrecht. De politie wil de kleding terug: 'Het is van groot belang dat de gestolen politiekledingstukken worden gevonden om te voorkomen dat criminelen deze gebruiken bij het plegen van misdrijven.'

Opgesloten in busje

De pakketbezorger werd dinsdag overvallen door twee mannen op de woonboulevard vlakbij de IKEA. De man werd achterin het busje opgesloten. Hij was tot stoppen gedwongen door twee mannen in een auto. Zij bedreigden hem en sloten hem op in de bus en gingen er met de buit vandoor.

Donderdag meldde de politie dat er bij die buit ook politiekleding zat. Ze zoekt mensen die het voorval hebben zien gebeuren.

Babbeltrucs

Opgelicht?! waarschuwt regelmatig voor nepagenten die met een smoes woningen proberen binnen te komen. Gestolen politiekleding kan voor dit soort trucs gebruikt worden. Slachtoffers hebben niet door dat het gaat om oplichters omdat ze het vertrouwde uniform herkennen. Vraag om identificatie als je twijfelt aan de motieven van de persoon aan de deur.

Lees hier hoe je voorkomt dat je slachtoffer wordt

Bron: ANP

Gerelateerd