De politie waarschuwt wederom voor malafide klusjesmannen nadat opnieuw een oudere dame slachtoffer is geworden.

Anderhalve week geleden ging het om een dementerende vrouw uit Alkmaar, dit keer betreft het een vrouw uit Bergen.

Volgens NH werd de vrouw door een man aangesproken op straat bij haar woning. Na een gesprek wist de man samen met twee anderen verschillende meubels en een vloerkleed mee te nemen. Deze spullen moesten volgens het drietal schoongemaakt en gerepareerd worden. De vrouw moest een overeenkomst ondertekenen waarin stond dat de kosten voor de 'diensten' zouden oplopen tot 12.000 euro. De spullen werden meegenomen.

De politie kon niks voor de vrouw doen maar na bemiddeling van de buren met het bedrijf zijn de kosten uiteindelijk toch 'maar' 350 euro in plaats van de 12.000 euro. Volgens een buurvrouw van het slachtoffer gaat het om "een Jan en Willem gaat van stoffeerdersbedrijf De Allesdoeners, de Alleskunners, Crème de la de Crème in Amstelveen".

Advies

Ga niet in zee met mensen die ongevraagd aan de deur komen. Heb je werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan je het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk. Waarschuw ouderen in je omgeving voor dergelijke praktijken en bel de politie bij onraad.

Gerelateerd