Ontvang je een mail waarin je een vacature wordt aangeboden? Let op: de afzender probeert je te laten handelen in binaire opties. Je zou (honderd)duizenden euro's kunnen verdienen zonder ook maar iets te hoeven doen.

In de mail staat dat gezocht wordt naar mensen die willen solliciteren. Je zou thuis kunnen weken en je ontvang elke maan een basissalaris van 7650 euro.

Wanneer je op de link in de e-mail kikt, kom je op een promotiepagina van de Hollandse Methode. Het bedrijf doet aan handel in binaire opties. De CEO 'Frits van Dijk' vertelt hoe hij mensen geld laat verdienen door middel van investeringen.

Hollandse methode

Opgelicht?! waarschuwde al eerder voor deze mail en de Hollandse Methode. Er zijn veel aanwijzingen dat het om een scam gaat:

  • Een eigenaar van een groot bedrijf zou vindbaar moeten zijn op internet. Over 'Frits van Dijk' is verder niets bekend.

  • De Hollandse Methode gebruikt over de grens allerlei andere namen. 'Frits' heet in Zwitserland bijvoorbeeld Max Fischer.

  • De positieve reacties op de website zijn wereldwijd (slecht) vertaald op de sites van de andere bedrijven terug te vinden. De namen zijn veranderd, maar dezelfde foto's zijn gebruikt. Deze foto's zijn online te koop als stockfoto's.

  • Op websites en forums buiten de Hollandse Methode wordt vooral geklaagd door gedupeerden die hun geld kwijt zijn.

Advies

Ga hier niet op in. De kans dat je daadwerkelijk geld gaat verdienen met de Hollandse Methode lijkt erg klein.

Gerelateerd