Kaarten voor de Efteling winnen? Wie wil dat nu niet? Er gaat een e-mail rond waarin deze prijs wordt aangeboden. Maar pas op! Deze winactie komt niet van het attractiepark.

Volgens het bericht geeft het park gratis kaarten weg, omdat het graag het succes met de klanten viert. Als je kans wil maken, hoef je alleen drie vragen te beantwoorden. Doe hier niet aan mee!

Website lijkt van Efteling

Wanneer je klikt op de button 'Ik doe mee', kom je terecht op een website waarvan de stijl sterk lijkt op die van de Efteling. Hier worden je drie vragen voorgeschoteld. Een hiervan is welke attractie je het leukst vindt. Als je de vragen hebt beantwoord, hoef je alleen nog je gegevens achter te laten. Maar lees eerst de kleine lettertjes!

De kleine lettertjes

In de kleine lettertjes onder het formulier wordt duidelijk dat de Efteling niets met deze actie te maken heeft. Via dit bericht probeert een organisatie aan jouw gegevens te komen om deze door te verkopen. Wanneer je meedoet, zal je in de toekomst worden lastiggevallen met ongewenste e-mails en telefoontjes. Wij adviseren je dit bericht direct uit je mailbox te verwijderen.

Wil je meer weten? Lees hier ons hulpartikel over misleidende winacties

Gerelateerd