We hebben eerder gewaarschuwd voor een valse mail uit naam van Zalando, waarin staat dat je een verrassingspakket hebt gewonnen. We krijgen opnieuw meldingen over hetzelfde valse bericht. Pas hiervoor op!

Je Zalando-account is zogenaamd onlangs geselecteerd om een verrassingspakket te ontvangen. Je prijs is nu nog voor je gereserveerd. Om zeker te zijn dat jij de winnaar bent, moet jij 'het pakket voor jouw account bevestigen'. Dat kan je doen via de link in het bericht. Doe dit niet!

Paar vragen beantwoorden

Je eindigt op een website waar je een aantal vragen moet beantwoorden. Nadat je dit hebt gedaan, kom je op een prijzenpagina terecht. Hier kan je uit kiezen tussen verschillende dure gadgets.

Addertjes onder het gras

Heb je een prijs gekozen? Kijk dan goed uit! Je 'prijs' wordt namelijk geleverd met twee vervelende verrassingen. Als eerste staat in de kleine lettertjes dat je meedoet aan een loterij. Je maakt dus slechts kans op je gekozen product en het is niet zeker dat jij je gekozen prijs ontvangt. Als tweede staat bovenaan de pagina in kleine lettertjes dat je 'gewonnen prijs' wordt geleverd met een proefabonnement op een entertainmentwebsite. Na dit proefabonnement betaal je tientallen euro's per maand.

Meedoen via officiële communicatiekanalen

Opgelicht?! blijft waarschuwen voor dit soort abonnementsdiensten. Zo zijn er al valse mail gestuurd uit naam van Bol.com, Albert Heijn, ALDI en MediaMarkt. Ons advies? Gooi mailtjes over een prijs gewoon weg. Wil je meedoen aan een winactie? Doe dat dan altijd via de officiële communicatiekanalen van een bedrijf.

Zo herken je een valse winactie

Gerelateerd