Opgelicht?! heeft vaker gewaarschuwd voor een valse mail uit naam van ING, waarin staat dat je nog niet voldoet aan de huidige Algemene Voorwaarden. Oplichters hebben opnieuw een lading phishingmails met deze truc rondgestuurd. Trap er niet in!

In het frauduleuze mailtje staat dat je niet (volledig) voldoet aan de Algemene Voorwaarden die de ING van je vereist als klant. Daarom moet jij je 'Mijn ING Online' verifiëren. Dat kan via de link in het bericht. Doe dit niet!

Persoonlijke informatie invullen

Je wordt waarschijnlijk doorgelinkt naar een phishingsite waar je jouw persoonlijke informatie moet achterlaten. Zo proberen de fraudeurs jouw bankgegevens buit te maken. Met de gegevens die jij invult, kunnen ze bijvoorbeeld aankopen doen in jouw naam of identiteitsfraude plegen.

'Directeur van de klantenservice'

Er is een grote hint dat dit om een phishingmail gaat: deze valse mail is namelijk ondertekend door Jörg Kramer, de directeur van de klantenservice. Als je deze naam op internet opzoekt, zie je dat hij helemaal niet werkzaam is bij de ING; Jörg is de directeur van de klantenservice van KPN.

Reactie van de ING

'Als klanten in een phishingmail zijn getrapt, kunnen ze de Alarmlijn bellen op 020-2288800,'

Twijfelen over een bericht

Twijfel je of een bericht van ING komt? Ga er dan niet op in en klik de mail weg. Word je gebeld en twijfel je of je een ING-medewerker aan de lijn hebt? Hang dan op en bel via

020-2288888. 'Daarnaast kunnen verdachte e-mailberichten doorgestuurd worden naar valse-email@ing.nl', aldus de ING.

Gerelateerd