Opgelicht?! waarschuwde al eerder voor valse e-mails namens Rabobank over een incasso-opdracht. Nog altijd komen hier meldingen over binnen bij de redactie. Wees gewaarschuwd.

Er bestaan veel verschillende varianten van de 'incasso-phishingmails' namens Rabobank. Er zou bijvoorbeeld een schriftelijk verzoek zijn gedaan om toestemming te verlenen aan derden om periodiek meerdere bedragen te incasseren van je rekening. Als je het daar niet mee eens bent, kun je de incasso annuleren door op een link in het bericht te klikken, vervolgens dien je een aantal stappen te doorlopen.

Foute website

Als je op de link in het bericht klikt, kom je terecht op een malafide website. Hoewel deze sprekend lijkt op de Rabobank-site, vallen alle gegevens die je invult in handen van fraudeurs. Zij laten je diverse handelingen verrichten met jouw Rabo Scanner. Terwijl jij denkt dat je een incasso stopzet, halen zij grote bedragen van jouw bankrekening af.

Advies: weg ermee

Ontvang je deze of een andere e-mail over een automatische incasso namens Rabobank, gooi deze dan in de digitale prullenmand. Heb je twijfels aan de echtheid van een dergelijke e-mail, neem dan contact op met jouw bank via de contactgegevens die je op de officiële website vindt.

Meer informatie: phishing, wat moet ik weten?

Gerelateerd