Opgelicht?! waarschuwde een tijd geleden al voor een phishingmail uit naam van de 'ABN AMRO'. Hierin staat dat de bank de mobiel bankieren applicatie heeft vernieuwd. Er komen opnieuw meldingen binnen van mensen die hetzelfde bericht hebben ontvangen.

Volgens de afzender van de e-mail introduceert de ABN AMRO een vernieuwde versie van de bankieren applicatie, die zogenaamd gebruiksvriendelijker is geworden. Je zou met de app automatisch verzekerd zijn bij fraude, zoals phishing en skimming.

Valse website

Als je op de link in de mail klikt, kom je uit op een website waar je moet inloggen met je E.dentifier. Vervolgens moet je je identificatiecode invoeren. Als je dit hebt gedaan, krijg je een melding dat je aanvraag is voltooid. Binnen 48 uur krijg je een mail met verdere instructies voor het downloaden van de nieuwe app. Ook mag je twee dagen niet inloggen op je online of mobiel bankieren, omdat dit 'het overzettingsproces van de nieuwe bank applicatie' zou storen. Dit is uiteraard niet waar. Op deze manier kunnen criminelen ongemerkt geld wegsluizen van je rekening.

Advies: Gelijk verwijderen

Heb je deze mail ook ontvangen? Dan kan je deze gelijk verwijderen. Twijfel je aan de echtheid van een e-mail van ABN AMRO? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van de bank.

Lees alles over deze vorm van cybercriminaliteit in ons dossier phishing

Gerelateerd