Opgelicht waarschuwde een tijd geleden al voor een valse e-mail van ABN AMRO, waarin staat dat je met een vernieuwde versie van de Mobiel Bankieren app ook met je identificatiecode kan inloggen. Er komen opnieuw meldingen binnen over hetzelfde bericht.

In het bericht wordt verteld dat je met een vernieuwde versie van de Mobiel Bankieren app ook met je identificatiecode kan inloggen om je bankzaken te regelen. Om gebruik te maken van de nieuwe app moet je een online formulier invullen. Op 31 augustus vervalt de huidige app.

Valse website

De mogelijkheid om in te loggen met je identificatiecode is al aanwezig in de ABN AMRO app. Je hoeft dus niet op de link in de e-mail te klikken. Als je dit wel doet, kom je op een website terecht die ontzettend lijkt op die van de ABN AMRO. De gegevens die je hier invoert komen echter terecht bij criminelen. Voor je het weet gaan ze er vandoor met je spaargeld.

Advies: gooi de e-mail weg

Heb je deze of een soortgelijke e-mail ontvangen? Dan kun je het bericht met gerust hart weggooien. Twijfel je aan de echtheid van een e-mail van ABN AMRO? Neem dan een kijkje op de pagina over phishing op de officiële website van de bank.

Lees alles over deze vorm van cybercriminaliteit in ons dossier phishing

Gerelateerd