Opgelicht?! heeft vaker gewaarschuwd voor spookfacturen van Vodafone. Er komen momenteel heel veel meldingen binnen over dezelfde oplichtingstruc. Kijk hiervoor uit!

Volgens het bericht staat je factuur van deze maand klaar. Je kunt inloggen via de link in het bericht om deze te bekijken. Doe dit niet!

Phishingsite

Je wordt niet doorgestuurd naar de website van Vodafone, maar naar een phishingsite. Als je hier inlogt met je accountgegevens, komen deze terecht bij oplichters. Vervolgens word je doorgestuurd naar een pagina met een icoontje, waardoor het lijkt alsof er iets mis is met je internetverbinding. Terwijl jij wacht, controleren de oplichters je inloggegevens op de echte website van Vodafone.

Controleer de URL

Controleer altijd de URL voordat je persoonlijke informatie invult op een website. In dit geval zie je dat je wordt doorgestuurd naar de website 'euklanten-servicenl'. Dit heeft niets te maken met Vodafone en daarom kun je deze spookfactuur het beste weggooien. Vertrouw je een e-mailbericht niet? Neem dan contact op met de klantenservice van het telecombedrijf.

Zo herken je phishingmails

Gerelateerd