Oplichters sturen een phishingmail rond uit naam van ABN AMRO. Hiermee proberen criminelen je inloggegevens te achterhalen.

Volgens de e-mail heeft ABN AMRO de afgelopen dagen geprobeerd om contact met je op te nemen over je betaalpas. Aangezien dit niet is gelukt, ontvang je nu een e-mail, zo staat in de tekst geschreven.

Internetbankieren

De bank zou jou zogenaamd verplichten om je huidige betaalpas te vervangen, aangezien je met jouw nieuwe betaalpas veilig kunt internetbankieren. Dit zou volgens criminelen de kans op misbruik van je rekening veel kleiner maken. Door op de link in de tekst te klikken, zou je het proces zogenaamd in gang zetten.

Let op! Je komt terecht op een valse website, waarvan de vormgeving gelijk is aan die van de echte site van de bank. Vul je inloggegevens hier niet in! Wanneer je dit wel doet, krijgen criminelen toegang tot jouw internetbankieren. Vervolgens kunnen ze geld van je rekening afhalen.

Valse e-mails

Meer weten over phishingmails? Op de website van ABN AMRO licht de bank uitgebreid toe wat er wordt verstaan onder valse e-mails. Ook vind je hier enkele voorbeelden.

Gerelateerd