Politie Dordrecht waarschuwt voor pakketjesfraude. De afgelopen tijd kwamen weer veel meldingen binnen over dergelijke oplichting.

Oplichters gaan geraffineerd te werk. Ze bestellen goederen op internet en laten deze vervolgens op een willekeurig adres bezorgen. De naam van de geadresseerde is alleen niet de juiste.

Verkeerd geleverd

Wanneer een bezorger aan je deur komt om het pakketje af te leveren, word je gevraagd te tekenen voor ontvangst. Nadat je dit hebt gedaan, komt vrij snel een onbekend persoon langs. Hij zegt dat het zojuist geleverde pakketje verkeerd is bezorgd: dit is zogenaamd voor hem bestemd. Hij beweert het verkeerde adres te hebben opgegeven.

Achteraf betalen

Korte tijd later ontvang je een acceptgiro thuis. Het pakketje blijkt op 'achteraf betalen middels acceptgiro' besteld. Aangezien je hebt getekend voor ontvangst, worden de kosten op jou verhaald. Dit kan resulteren in torenhoge schulden.

Advies

Geef pakketjes nooit mee aan onbekenden en stuur de goederen retour bij ontvangst! Zo weet je zeker dat de kosten niet op jou worden gedeclareerd. Eerder besteedde Opgelicht?! aandacht aan een vorm van pakketjesfraude die hierop lijkt. Bekijk het fragment voor meer informatie.

Bron: Facebook Politie Dordrecht

Gerelateerd