Opgelicht?! heeft eerder gewaarschuwd voor een valse mail uit naam van PostNL waarin staat dat je een VVV-cadeaubon krijgt ter compensatie van te laat bezorgde pakketjes. Opnieuw stromen er meldingen bij de redactie binnen over deze valse mail. Pas hiervoor op!

In de mail staat dat er de afgelopen dagen enorm veel online bestellingen zijn gedaan en het bedrijf dat niet aankon. Om deze reden zijn er 'veel pakketten' niet op tijd bij jou bezorgd. Om je tegemoet te komen, ontvang je een VVV-cadeaubon. Die kan je claimen via de link in het bericht. Doe dit niet!

Niet georganiseerd door PostNL

De link stuurt je naar een nepsite. Hier krijg je de melding dat je een cadeaubon kan winnen. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen. Als je echter naar beneden scrolt, zie je dat de winactie niet georganiseerd wordt door PostNL of VVV, maar door Green Flamingo.

Hele hoop spam

Op de site staat ook staat er dat je nog met de winactie kan meedoen tot eind 2019. Waarschijnlijk worden je gegevens in de tussentijd ook nog eens gedeeld met tientallen 'sponsoren'. Dat betekent dus dat je lang kan wachten op je mogelijke prijs, maar ondertussen wel een hoop spam ontvangt. Deze valse winactie kan je het beste negeren en verwijderen.

Gerelateerd