Attentie! Bankier jij bij de ABN AMRO? Pas dan goed op! Momenteel wordt er een valse mail rondgestuurd uit naam van deze bank, waarin staat dat er binnenkort geld van je rekening wordt afgeschreven. Trap er niet in!

Je hebt zogenaamd een derde partij gemachtigd om periodiek geld van je rekening af te laten schrijven. Je krijgt de kans om te controleren of de overschrijving terecht is. Is dit niet het geval? Dan kan je de overschrijving annuleren via de link in het bericht. Doe dit niet!

Geld kwijtraken

Via de link in het bericht kom je op een phishingsite, waar je waarschijnlijk verschillende persoonlijke gegevens moet invullen of een 'test-betaalopdracht' moet uitvoeren. De gegevens die je invult komen terecht bij de oplichters en de 'test-betaalopdracht' die je uitvoert, is echt. Zo krijgen de fraudeurs niet alleen toegang tot jouw bankrekening, maar raak je ook nog eens al je spaargeld kwijt.

Naam genoemd in de mail

Aangezien de oplichters je naam noemen in het bericht, lijkt deze mail ook echt van de ABN AMRO te komen. Dit is niet waar. Deze gegevens zijn waarschijnlijk bij elkaar gezocht op het internet of gevonden in een datalek. Een tweede punt waar je een valse mail aan kan herkennen is het webadres waar je naartoe gestuurd wordt. De site 'abnterugstorten.nl' heeft niets te maken met de ABN AMRO.

Vertrouw je een e-mail van je bank niet? Log dan in via de app op je telefoon of via de officiële website en niet via een link in een e-mailbericht. Deze phishingmail kan gerust verwijderd worden.

Gerelateerd