Al eerder waarschuwde Opgelicht?! voor e-mails over dagkaarten van de NS. Opnieuw komen er veel meldingen binnen over deze misleidende e-mails.

De afgelopen dagen ontving Opgelicht?! veel meldingen van mensen die dachten een NS dagkaart te kunnen winnen. Het gaat hier echter niet om een winactie, maar om een sms-abonnement. Je loopt het risico geld kwijt te raken aan deze 'actie'.

Deze mails over dagkaarten van de NS zijn hetzelfde als andere mails over waardebonnen voor bijvoorbeeld Jumbo of de Mediamarkt. Vaak zit je na het invullen van je gegevens vast aan een sms-abonnement of moet je bellen naar een telefoonnummer met een hoog beltarief. Bovendien is helemaal niet zeker of er ook echt iets te winnen valt.

Advies

Vul je gegevens niet in! Je hebt niks gewonnen. Niet alleen loop je het risico geld kwijt te zijn aan deze 'actie', je gegevens worden ook nog eens doorgespeeld aan andere commerciële partijen. Acties van de NS staan altijd vermeld op de website en het e-mailadres van de afzender eindigt altijd op @ns.nl.

Gerelateerd