De Fraudehelpdesk heeft meerdere meldingen ontvangen van mensen die besteld hebben bij Advantage Corner, maar nooit wat ontvangen hebben.

De slachtoffers reageerden op een advertentie op handelssites. Ze kregen te horen dat ze 'net te laat' waren met hun reactie en werden door de verkoper doorverwezen naar de website van Advantage Corner. Hetzelfde artikel zou bij deze webshop ook erg voordelig aangeboden worden. De nietsvermoedende klanten betaalden vooruit maar zagen nooit hun artikel.

De Belgische Federale Overheidsdienst Economie heeft onderzoek verricht naar de internetwinkel: 'Het gaat hier zo goed als zeker om oplichters', stelt woordvoerster Chantal De Pauw. 'De website geeft de indruk van Nederlandse origine te zijn. Op het telefoonnummer dat bij de contactgegevens is vermeld, neemt niemand op. Onze ervaring leert dat zulke websites een andere herkomst verbergen, mogelijk in Noord-Afrika. Ook verdacht is dat de website geregistreerd is in de Verenigde Staten bij een firma die haar identiteit verbergt.'

De website van Advantage Corner blijkt nog steeds online.

Bron: www.fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd