Oplichters springen in op de mail die vorige week het nieuws behaalde door de grootschalige phishingaanval. In de nieuwe mail staat dat ING-klanten de dupe zijn geworden van een phishingmail. Trap niet in deze mail met het onderwerp: kwaadaardig app op uw toestel geïnstalleerd.

Beveiligde server

'Zoals inmiddels bij u bekend moet zijn dat oplichters probeerden om vorige week een grootschalig schade te plegen op klanten van de ING. Bij de aanval hebben oplichters geprobeerd klanten naar een phisingsite te lokken', schrijven de cybercriminelen. Gelukkig hebben zij de oplossing: de bank zou een beveiligde server hebben gemaakt die alleen te bezoeken is door klanten van de ING.

Gegevens bevestigen

'Zodra u op de beveiligde server terecht komt wordt u doorverwezen naar een site waar u enkele gegevens dient te bevestigen. En indien noodzakelijk word voor u gelijk de mogelijkheid gesteld een nieuwe betaalpas aan te vragen', aldus de mail. Klik niet op de link! Je wordt doorverwezen naar een website speciaal opgebouwd door oplichters om je gegevens te ontfutselen.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste alerts? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter!