Misschien was je al ter oren gekomen dat Nokia binnenkort een vernieuwde versie van de iconische Nokia 3310 uitbrengt. Een schimmig marketingbureau maakt hier handig misbruik van met een valse winactie. Trap hier niet in!

In de e-mail doet een marketingbureau zich voor als Stichting Testpanel. Het bericht begint met het statement 'The icon is back'. Vervolgens staat er dat je een gratis een hernieuwde uitgave van de iconische Nokia 3310 kunt uittesten. Als beloning mag je het toestel houden.

Aanmelden als tester

Je zou je kunnen aanmelden als tester via een link in de e-mail. Vervolgens word je doorgestuurd naar een pagina waar je jouw gegevens dient in te vullen. Als je kijkt naar de algemene voorwaarden, lees je echter iets anders dan vermeld staat in het bericht.

Algemene voorwaarden

In de algemene voorwaarden komt naar voren dat de afzender niet Stichting Testpanel is, maar het bedrijf LeadWorld. Daarnaast gaat het niet om een testactie van de Nokia 3310. Onder de deelnemers wordt aan één winnaar een bon van vijfhonderd euro weggegeven. Daarnaast heeft LeadWorld het recht om de actie eerder te beëindigen en achteraf de algemene voorwaarden te veranderen. Ook staat dat het bedrijf niet aansprakelijk is voor vertragingen, gebreken en storingen in het bepalen van de winnaar. Dit roept de vraag op of er überhaupt een winnaar getrokken gaat worden.

Telefoontjes en spam

Wat in de algemene voorwaarden wel heel duidelijk naar voren komt, is dat je als deelnemer akkoord gaat met aanbiedingen van verschillende bedrijven via de telefoon en per e-mail. Dit houdt in dat je dus veel ongewenste telefoontjes en spam kunt gaan krijgen, waar je dan toch echt zelf mee akkoord bent gegaan. Mocht je toch willen deelnemen aan de actie, neem dit goed in overweging.

Gerelateerd