Bedrijven die een mail van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken krijgen, moeten goed opletten of het bericht echt van de organisatie is. Oplichters versturen momenteel een brief waarin de naam van de voedselbank wordt misbruikt.

Rekeningnummer aangepast

De fraudeurs hebben een oude mail over donateurschap aangepast. Daarbij is het bankrekeningnummer van de voedselbank gewijzigd. Ieder bedrag dat op een rekeningnummer wordt gestort dat afwijkt van de organisatie, gaat naar de oplichters. Het juiste nummer van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken is: NL21 RABO 0107 1508 24.

Onjuiste gegevens

Niet alleen het bankrekeningnummer klopt niet. Ook is er een oud logo te zien. "Daarnaast wordt de organisatie een stichting genoemd, terwijl we sinds vorig jaar een vereniging zijn", vertelt een woordvoerder. Mocht u een e-mail krijgen, wees dan op uw hoede en neem bij twijfel contact op met de voedselbank (088-543 5435).

Aangifte

Een bedrijf dat de factuur had ontvangen en betaald, vertrouwde het uiteindelijk niet, trok aan de bel en deed aangifte.

Bron: www.fraudehelpdesk.nl

Voorbeeld: