De politie waarschuwt voor een actieve oplichter in Terneuzen. Deze probeert mensen te laten betalen voor zijn benzine in ruil voor 'goud'. De man staat op parkeerplaatsen langs de weg en gebaart voorbijgangers te stoppen.

Wie hierop ingaat krijgt in gebrekkig Duits het verhaal voorgeschoteld dat de man geld nodig heeft voor benzine omdat zijn creditcard en pinpas geblokkeerd zijn. In ruil daarvoor biedt hij gouden (nep)sieraden en een mobiele telefoon aan. De verdachte ziet er keurig verzorgd uit en heeft een uitstraling van een 'directeur'. Om dit beeld te versterken rijdt hij rond in een grijze Mercedes met een vermoedelijk Engelse kentekenplaat.

De politie krijgt regelmatig meldingen binnen van dit soort oplichtingspraktijken. Meestal zijn de mannen behangen met 'gouden' kettingen en andere sieraden en in het gezelschap van vrouw en kind. Ze rijden vrijwel altijd in een dure Audi of Mercedes. Ga dus nooit in op de smoesjes van personen die verklaren sieraden te willen ruilen tegen geld voor benzine.

Politie.nl (16-03-2015)

Gerelateerd