Vrijdagmiddag 5 januari heeft de politie in Montfoort een 39-jarige man uit Apeldoorn opgepakt op verdenking van internetfraude. De man probeerde twee postpakketjes te onderscheppen die hij op het adres van een ander liet bezorgen. Een oplettende pakketbezorger kreeg argwaan en schakelde de politie in.

De pakketbezorger had opdracht gehad om twee pakketten om exact 17 uur te bezorgen. Hij wist dat de bedrijven die de pakketten leverden, de laatste tijd regelmatig te maken hadden gehad met fraude. Ook bleek dat de ontvanger helemaal niet in Montfoort woonde. Daarom tipte de bezorger de politie.

Aangehouden

Toen de bezorger de straat in reed waar hij de pakketten moest bezorgen, werd hij al snel aangesproken door de ontvanger. De politie was inmiddels in de buurt en zag dat de ontvanger weg probeerde te lopen. De man, 39-jarige Amersfoorter, werd vervolgens aangehouden.

Scanwagen

Om uit te sluiten dat er geen gevaarlijke goederen in de pakketten zaten, is een mobiele scanwagen van de Douane Nederland ingeroepen. Na controle bleek dat er gereedschap en kleding in de pakketten zaten. Uit politieonderzoek is gebleken dat de verdachte landelijk opereerde. De man is overgedragen aan de politie Amersfoort

Bron: facebook.com/politiewoerden

Gerelateerd