Opgelicht?! is winnaar geworden van een House of Animals Award! De Gouden Vogel werd door Giel Beelen en Kimberly Klaver tijdens een gala in de Adam Tower uitgereikt aan de redactie voor onze uitzending in mei over de malafide teckelfokkers uit Woerden. De House of Animals Award is een publieksprijs. Opgelicht?! dankt iedereen die de afgelopen twee weken een stem heeft uitgebracht!

In de reportage kwamen gedupeerden aan bod die hondjes hadden gekocht met ernstige lichamelijke en mentale problemen bij fokkers die honderden honden bleken te fokken. Dankzij oplettende hondenkopers die bij Opgelicht?! aankaartten dat de administratie van hun honden niet klopte kwam de waarheid over de hondenkennels in Woerden naar buiten. Opgelicht?! liet in deze uitzending zien hoe makkelijk het is om met dierenpaspoorten te sjoemelen en waar de gaten zitten in het registratiesysteem van honden.

Registratiesysteem wordt veranderd

De House of Animals Awards worden uitgereikt aan mediaproducties die aandacht besteden aan dierenwelzijn. Dit gebeurt rond dierendag. Niet geheel toevallig kwam vandaag minister Schouten (Landbouw) met het nieuws naar buiten dat het registratiesysteem veranderd zal worden. Dat zij actie zou ondernemen zegde ze in de uitzending van mei toe. Zo krijgen alle honden verplicht een Europees paspoort en gaat het registratiesysteem op de schop om hondenhandel in te perken. Hoewel de nieuwe regels pas in 2020 ingaan ziet Opgelicht?! ze met belangstelling tegemoet.

Houdverbod

Gister lekte uit dat er door minister Grappenhaus (Justitie) en Schouten wordt gewerkt aan een houdverbod van huisdieren van tien jaar door dierenbeulen.

Gerelateerd